Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Što rade ti specijalci?'

Neukusna svađa političara zbog slučaja iz Toulousea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Završena je drama u francuskom Toulouseu. Nakon 32 sata policijske opsade, Mohamed Mera je ubijen kada je pokušao pobjeći iz stana. Akcija je izazvala neukusne političke komentare.

Dvadesettrogodišnjak je kriv za tri odvojena napada na jugu Francuske, u kojima je ubio sedmero ljudi.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Slika nije dostupna 'Niste ga morali ubiti!' Otac ubojice iz Toulousea tužit će Francusku

Policija je sada slučaj privela kraju, međutim on je poprimio političke dimenzije. 'Iako su se neki analitičari posljednjih dana nadali da će nakon ove tragedije predsjednička kampanja u Francuskoj poprimiti više dostojanstva, ona se nažalost nastavila niskim udarcima', rekla je Nataša Rajaković, politologinja i stručnjakinju za međunarodnu politiku.

>> Mohammeda usmrtio snajperski metak u glavu! Vikao je 'Alah je velik!'

'Dok su francuski specijalci upadali u stan ubojice, savjetnik za sigurnost kandidata za predsjednika Francoisa Hollandea, na Twitteru je objavio veoma neumjesnu primjedbu kako toliko desetaka specijalaca nisu sposobne uhititi jednog čovjeka', ispričala je Rajković.

'To je odmah izazvalo velike polemike. Stranka francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja poručila je da su takve primjedbe neumjesne i da udaraju nisko u trenutku kada ti specijalci stavljaju svoj život na kocku, te da ne poštuju ni minimalan rok sućuti koji bi trebali', pojasnila je Rajaković.

'Ipak, čini se da su dvojica glavnih kandidata, Sarkozy i socijalistički kandidat Hollande, odlučili ne sukobljavati se izravno, barem ne neko vrijeme. Tu su ulogu prepustili ljudima iz svojih predizbornih tabora', kaže Rajković.

'Ekstremna desnica, Marine Le Pen, i ekstremna ljevica su ti koji zapravo stvaraju polemike. Le Pen tvrdi da je za sve kriva preslobodna politika imigracije u Francuskoj. Isto tako smatra da su službe sigurnosti nesposobne. Ekstremna ljevica kaže da je predsjednik Sarkozy kriv za atmosferu mržnje i podjele zbog koje može doći do takvih drama kao što je bilo ovih dana', zaključuje Rajković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene