Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Barceloni

Tinejdžer samostrelom ubio nastavnika i ranio nekoliko osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je maloljetnik u školi u Barceloni sa samostrelom ubio učitelja i ranio nekoliko osoba.

 

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Ilustracija u pritvoru je Mladić (24) nožem napao 27-godišnjaka u Varaždinu i teško ga ozlijedio

Mladić je navodno nasilno ušao u školu te usmrtio učitelja. Policija je potvrdila kako je uhićen. Ovaj tragični događaj zbio se u srednjoj školi Joan Fuster u Barceloni, jutros oko 9.20 sati.

'Možemo potvrditi da je nastavnik umro, te da je jedna osoba uhićena', rekao je glasnogovornik policije Mosses D’Esquadra.

Napadač je mlađi od 14 godina, a napad je izveo samostrelom, rekao je policijski glasnogovornik, koji nije mogao potvrditi da je riječ o učeniku škole u kojoj je radio ubijeni učitelj, javlja Reuters.

Jezivi detalji pokolja: Sve su pobili hicima straga u glavu i leđa

'Sumnjivac je mlađi od 14 godina. Policija ga je identificirala, ali ga ne može privesti, niti može odgovarati pred sudom', precizirao je glasnogovornik, pa ga policija u ovome trenutku 'čuva' u školi, piše France Presse.

Pojedini španjolski mediji pišu da je nasilnik imao 13, a pojedini 14 godina. Prema pisanjima pojedinih medija, navodno je iz blizine strijelu ispalio u lice nastavnice. Netom prije napada pokucao je na vrata učionice u kojoj je održavala nastavu.

 

Prema navodima drugih medija, žrtva je bio nastavnik kojem je napadač strijelu ispalio u prsa. Ubijeni nastavnik je, kako piše El Confidencial, priskočio u pomoć razredu iz kojeg je čuo vriskove.

Tinejdžer je, kako piše Mirror, imao popis imao 25 osoba koje želi ubiti. Na listi su se nalazili nastavnici i učenici. Također pišu, kako su njegovi kolege iz razreda ispirčali da se šalio i da nije imao namjeru nikoga ubiti.

Državna novinska agencija EFE objavila je da je napadač nosio i nož. Navodno su samostrel i nož koji je imao kod sebe pripadali njegovom ocu koji kod kuće drži kolekciju oružja.

Navodno je u metežu jedan učenik proboden nožem. Policija je svladala napadača, a škola je evakuirana.

Ranjeni su učenici, ali nijedan teško, objavila je policija.

Službene detalje ovog događaja kasnije će otkriti policija.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene