Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poljske feministice ogorčene su bolničkom reklamnom kampanjom za prevenciju raka dojke za koju smatraju da ponižava žene i potiče seksualno zlostavljanje, objavio je list Gazeta Wyborcza.


Slogan 'Sam kontroliram grudi svojih zaposlenica' postavljen je u bolnici u gradu Opoleu, u južnoj Poljskoj, i trebao bi uvjeriti poslodavce da potiču svoje zaposlenice na redovite preglede za prevenciju raka dojke.

Vezani članci Karcinomi glave i vrata - 4 Jedna pozitivna vijest iz zdravstva: U KBC-u Zagreb osnovan je Centar za tumore glave i vrata. Liječnici upozoravaju na koje simptome obratiti pozornost Mirjana i njezina djeca Kad se čitav život okrene u trenu: "Stajala sam iznad tog bunara i mislila kako je najbolje da me nema... Tada me nazvao brat. Spasio me"

'To je seksistički slogan koji žene tretira kao objekte', rekla je Joanna Piotrowska, čelnica feminističke organizacije Feminoteka. 'Pitam se bi li bilo jednako smiješno kada bi se promijenio u 'Sam kontroliram penise svojih zaposlenika', rekla je. (Hina)