Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi pozvani na testiranje

Salon koji je nudio "vampirski tretman" povezan s najmanje pet slučajeva zaraze HIV-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nove infekcije HIV-om povezuju se s toplicama u SAD-u koje su nudile takozvane vampirske tretmane lica.

Ekskluzivne toplice u u Albuquerqueu, Novi Meksiko, zatvorene su u rujnu 2018. nakon što su dva njihova klijenta bila pozitivna na HIV. Ministarstvo zdravlja Novog Meksika ponovno je otvorilo istragu nakon što je još jedan bivši klijent bio pozitivan na isti virus u ožujku.

Ukupno pet HIV infekcija identificirano je među ljudima "s izravnom ili neizravnom povezanošću s uslugama koje se pružaju u VIP toplicama", rekao je glasnogovornik odjela. Zdravstveni službenici traže od bivših klijenata da se testiraju na HIV, hepatitis B i hepatitis C. Odjel savjetuje onima koji su prethodno bili negativni da se ponovno testiraju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj iz Kenije Higijenski uložak razotkrio horor kojem su izložene radnice: ''Odmah se sve skidajte!''

VIP Spa nudio je injekcije botoksa i vampirske njege lica. Vampirski zahvati uključuju vađenje krvi iz tijela klijenta, obično ruke. Plazma bogata trombocitima zatim se odvaja od krvi pomoću centrifuge prije nego što se tekućina ponovno ubrizga natrag u klijentovo lice, prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gmaz u problemu Zmija digla na noge vatrogasce i policiju! Uvukla se u ormarić od struje, došlo je do iskrenja

Zagovornici postupka, koji obično košta između 900 i 2700 eura, tvrde da može smanjiti bore i ožiljke od akni te koži vratiti sjaj stimulirajući proizvodnju novog kolagena. Vlasnik VIP toplica u lipnju 2022. priznao je krivnju po pet točaka optužnice za obavljanje liječničke djelatnosti bez dozvole.

Više od 100 bivših klijenata salona testirano je 2018. i 2019. u sklopu početne istrage. Odjel za zdravstvo Novog Meksika ovog mjeseca organizira besplatno testiranje za bivše klijente. "Vrlo je važno da proširimo vijest i podsjetimo ljude koji su primili bilo kakvu injekciju povezanu s uslugama koje se pružaju u VIP toplicama da dođu na besplatno i povjerljivo testiranje", rekla je Laura Parajon, zamjenica tajnika odjela za zdravstvo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene