Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šok u Argentini

Dječak (13) krvnički ubio najboljeg prijatelja: Zadao mu je 10 udaraca u glavu tijekom školskog odmora

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trinaestogodišnji argentinski dječak uhićen je nakon što je navodno priznao da je na smrt pretukao svog najboljeg prijatelja tijekom školskog odmora za ručak, prema lokalnim izvješćima.

Uhićen je jedan osumnjičenik u Argentini nakon što je tijelo Joaquína Speranija (14) pronađeno u napuštenoj kući nekoliko dana nakon što su njegovi roditelji prijavili njegov nestanak 29. lipnja. Joaquín je posljednji put viđen kako napušta školu u vrijeme ručka zajedno sa svojim prijateljem u gradiću Laboulaye u Argentini, oko 515 kilometara južno od Córdobe.

Sigurnosna snimka tog dana pokazuje kako par hoda jedan pored drugog i smiješe se, a zatim ulaze u kuću u kojoj je kasnije pronađeno Joaquínovo tijelo. Ubrzo nakon toga, neimenovani osumnjičenik je izašao bez Joaquína, a zatim se ostatak dana vratio u školu gdje je žrtvin bicikl ostao privezan, navodi New York Post.

Taj dječak je psihopat. Bio je Joaquínov prijatelj cijeloga života, rekla je potresena majka žrtve Mariela Flores za lokalne medije. "Išli su zajedno u osnovnu školu. Bili su jedno drugome na rođendanskim zabavama.”

Pročitajte i ovo Toplinski val - 4 Sljedeći tjedan Stiže novi toplinski val, temperature bi mogle ići i do 40 stupnjeva. Meteorolog otkriva kad će biti najgore

Dok je policija dva dana pretraživala područje u potrazi za Joaquínom, njegov prijatelj je navodno lagao policiji o informacijama o tome gdje bi mogao biti. Tri dana kasnije, susjed koji je tražio s rođacima Joaquína provjerio je napuštenu kuću i otkrio tijelo.

“Šetali smo s dvojicom njegovih rođaka i prošli pored napuštene kuće. Ušli smo unutra i čim smo ušli, vidjeli smo leš - rekao je susjed za novine.“Rođaci su počeli vrištati. Bilo je kao u filmu strave. Vidio sam tijelo i nisam mogao vjerovati. Nakon toga pozvali smo policiju koja nas je izvela iz mjesta.”

Pročitajte i ovo Podmornica Titan "Odvedi me do Titanika" Objavljene snimke kako je u Titanu sve stalo: Kapetan je izgubio kontrolu, u sekundi je nastala panika

Vlasti su utvrdile da je Joaquín dobio najmanje 10 udaraca u glavu toliko jakih da je vjerojatno odmah ubijen. Njegov najbolji prijatelj navodno je priznao da je ubio Joaquína ubrzo nakon što je tijelo otkriveno. I dalje je u pritvoru za maloljetnike, ali je premlad da bi bio optužen.

Joaquínovi roditelji sumnjaju da je navodi ubojica možda bio zaljubljen u njihova sina i da je možda imao i suučesnika. “Ne razumijem to. Jako je teško shvatiti, jednostavno ne shvaćam. Želim znati zašto je to učinio, ali nemam odgovor", rekao je njegov otac Martin Sperani.

Joaquínovo tijelo pokopano je u ponedjeljak, ali su ga vlasti ekshumirale dan kasnije kako bi nastavile istragu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene