Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saddam opet pred sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva dana nakon izricanja smrtne presude vješanjem za zločine protiv čovječnosti, svrgnuti irački čelnik Saddam Hussein danas se ponovno pojavio pred sudom, gdje se nastavlja odvojeno suđenje za genocid nad Kurdima počinjen kasnih osamdesetih.

Prizivni sud razmotrit će odluku o jučer izrečenoj smrtnoj presudi protiv Sadama, što znači da se pogubljenje neće realizirati prije iduće godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kreće istraga zbog snimke Saddamova smaknuća Slika nije dostupna Saddamovi simpatizeri odaju mu počast i mirno prosvjeduju

Sadam koji je u nedjelju izricanje smrtne presude popratio uzvicima "Bog je velik" i "Živio Irak" danas je ulazeći u sudnicu bio vrlo miran. 

Pred Sadamom i njegovih šest suradnika danas će biti pročitana nova optužnica koja ih tereti za genocid protiv Kurda počinjen 1988. u operaciji Anfal. 

Prema podacima tužiteljstva tada je ubijeno oko 180.000 Kurda, koji su uglavnom umrli od posljedica gušenja otrovnim plinom. Jedan od optuženika i je Sadamov rođak Hasan al-Majid, poznatiji pod nadimkom Kemijski Ali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene