Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD raspoređuje rakete u Japanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države će krajem ljeta započeti s raspoređivanjem proturaketnih projektila Patriot u jednoj od svojih vojnih baza u Japanu kako bi se, zajedno s vladom u Tokiju, oduprijeli prijetnji sjevernokorejskog raketnog arsenala.

U bazi američkog ratnog zrakoplovstva Kadena, na japanskom otoku Okinawa, američka će vojska u rujnu započeti s razmještanjem presretača raketnih projektila zemlja-zrak, tipa Patriot Advanced Capability 3.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih Novi napadi na Crvenom moru: SAD oborio dvije rakete Ilustracija Stravičan prizor VIDEO Putnički avion slijeće u Izrael, a u pozadini proturaketni sustav obara projektile Hamasa

Taj će sustav biti djelomično uspostavljen do kraja godine, a operativan će biti do kraja ožujka iduće godine, dodaje ministarstvo u priopćenju.

Razmještanje sustava PAC-3 u Kadeni, najvećoj američkoj vojnoj bazi u azijskopacifičkom prostoru, biti će prvo postavljanje takvog proturaketnog sustava u američkom vojnom objektu u Japanu.

Japan tvrdi da je sustav namijenjen obrani zemlje od sjevernokorejskih projektila, posebice stotina projektila tipa Rodong koji mogu dosegnuti bilo koji dio Japana. Dogovor oko raspoređivanja sustava PAC-3 postignut je u svibnju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene