Policija u SAD-u, ilustracija
Policija u SAD-u, ilustracija Foto: Afp

U gradu Kenosha u američkoj saveznoj državi Wisconsin policija je, reagirajući na dojavu o obiteljskom nasilju, pucala na jednog Afroamerikanca. On je pritom ranjen te je s ozljedama opasnim po život prevezen u bolnicu.


Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana koji su počeli prosvjedovati.

Vezani članci Veliki prosvjed u Washingtonu Na ulicama Washingtona na tisuće ljudi: "Ne možemo sjediti doma, naši glasovi moraju se čuti", "Marširamo za nadu" Njemačka kancelarka Angela Merkel Merkel osudila rasističko ubojstvo Georgea Floyda: "Rasizam je užasna stvar, a nažalost postoji i u Njemačkoj"


Policija zasad nije objasnila zbog čega su policajci upotrijebili vatreno oružje, a incident će istražiti ministarstvo pravosuđa savezne države Wisconsin.

Društvenim mrežama procurila je snimka u kojoj ranjeni crnac ulazi u automobil, pokušava sjesti za volan, a policajac puca u njega iz pištolja.

Snimka je uznemirujuća!

Amerika je ovog ljeta svjedočila brojnim prosvjedima zbog policijske brutalnosti i rasizma nakon tragične smrti 46-godišnjeg Afroamerikanca Georgea Floyda, koji je umro zbog brutalnog postupanja policije.