Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar obrane o vladi u Kairu

'SAD podupire demokraciju i stabilnost Egipta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Leon Panetta u utorak je u Kairu ponovno istaknuo kako Washington podupire demokratsku tranziciju u Egiptu i stabilnost tog ključnog saveznika SAD-a na Bliskom istoku, osobito na vojnom planu.

'SAD podupire tranziciju prema sustavu demokratske vlade koja će se realizirati na legitiman i miran način', rekao je Panetta na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanaka s predsjednikom Mohamedom Morsijem i maršalom Husseinom Tantauijem, zapovjednikom Vrhovnog vijeća vojnih snaga.

Kratki Panettin posjet Kairu uslijedio je nakon posjeta tom gradu američke državne tajnice Hillary Clinton prije dva tjedna, a nakon Morsijeva izbora na mjesto predsjednika u lipnju.

Pročitajte i ovo Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku Ilustracija Upućeni trgovci potvrdili Rusija prodala pola milijuna tona pšenice po nižoj cijeni jednom od najvećih svjetskih uvoznika

>> Panetta: SAD može onemogućiti iransku naftnu blokadu

Šef Pentagona pozvao je na smanjenje napetosti između vojnog aparata kojemu je na čelu Tantaui, bivši bliski suradnik predsjednika Hosnija Mubaraka, s vlasti svrgnutog početkom 2011. i Morsija, jednog od članova Muslimanske braće i prvoga egipatskog predsjednika koji ne dolazi iz vojnih redova.

'Mislim da je radni odnos između predsjednika Morsija i maršala Tantauija dobar te da surađuju na zajedničkim ciljevima', ocijenio je Panetta, istaknuvši i važnost 'široke koalicije' unutar vlade, koja omogućuje uspješan tranzicijski proces. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene