Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD planira graditi novi zatvor u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države namjeravaju graditi novi veliki zatvor u glavnoj vojnoj bazi u Afganistanu što predstavlja promjenu ranije politike prebacivanja većine zatvorenika u nadležnost afganistanskih vlasti, izvijestio je The New York Times.

Glasnogovornik Pentagona potvrdio je izvješće newyorškog lista o gradnji kompleksa površine 24 hektara u vojnoj bazi Bagram. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zawahri prijeti zbog likvidacije al-Libia Slika nije dostupna Gates traži alternativna rješenja

'Radi se na planovima da se to napravi', rekao je pukovnik Mark Wright.

Wright je rekao da će novi zatvorski kompleks nuditi više prostora i mogućnosti za obrazovne i vjerske aktivnosti. U sadašnjem improviziranom zatvoru u Bagramu nalazi se 630 zatvorenika u žicom ograđenim prostorima oko kojih je postavljena bodljikava žica, piše list.

Dužnosnici SAD-a priznaju da novi afganistanski zatvori ne mogu prihvatiti sve Afganistance koje zarobljavaju snage SAD-a i valove novih zatvorenika koji se očekuju uslijed eskalacije borbi s Al Qaidom i talibanima, stoji u izvješću. List ocjenjuje da planovi gradnje predstavljaju potvrdu da će SAD držati zatvorenike u Afganistanu vjerojatno još mnogo godina.

U novom zatvoru bit će smješteno oko 1.100 zatvorenika a stajat će oko 60 milijuna dolara, piše New York Times.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene