Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD troši 2,2 milijardi dolara za špijunažu u Iraku i Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države će potrošiti 2,2 milijardi dolara za razvoj svog zračnog nadzora, izviđanja i primanja informacija u Iraku i Afganistanu, rekao je glasnogovornik Pentagona.

Američki Kongres je već odobrio da se 1,2 milijardi dolara isplati za brzo povećanje kapaciteta obavještajnog rada u te dvije ratne zone, rekao je.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje

Ministar obrane Robert Gates je deblokirao dodatnu milijardu dolara da bi se nove informacije mogle iskoristiti i analizirati, precizirao je glasnogovornik.

Gates je na taj način odgovorio na zahtjeve zapovjednika na terenu, koji traže zrakoplove kako bi raspolagali video snimkama s mjesta sukoba.

Kupnjom dvomotoraca i dodatnih zrakoplova Pentagon želi osigurati da 44 zrakoplova umjesto sadašnjih 12 sudjeluje u 24-satnim zrakoplovnim ophodnjama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene