Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poljski tisak

SAD odustao od proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Administracija američkog predsjednika Baracka Obame praktički je odustala od raspoređivanja dijelova proturaketnog štita u Poljskoj i Češkoj, piše poljski dnevnik Gazeta Wyborcza, prenoseći nekoliko izvora u Washingtonu.

'Signali koje šalju generali iz Pentagona apsolutno su jasni: vlada SAD-a traži, glede proturaketne zaštite, druga rješenja uz baze u Poljskoj i Češkoj', rekao je lobist u korist štita Riki Ellison kojega citiraju novine. Na konferenciji stručnjaka za obranu prije tjedan dana 'generali nisu nijednom spomenuli planove vezane uz Poljsku i Češku', istaknuo je Ellison.

Pročitajte i ovo Donald Tusk Izbori Poljski nacionalisti pobijedili na lokalnim izborima, ali Tuskova stranka pobijedila u većini regija Slika nije dostupna I Kina protiv američkog proturaketnog štita

>> Poljska mora pokazati strpljenje

'Unazad nekoliko tjedana vlada ispituje reakciju Kongresa na napuštanje planova za instaliranje štita u Poljskoj i Češkoj', tvrdi Gazeta Wyborcza, citirajući neimenovani izvor u Kongresu. 2008. Varšava i Washington postigli su sporazum o raspoređivanju do 2013. u Poljskoj deset presretača balističkih raketa dugog dometa, povezanih s moćnim radarom u Češkoj, što je globalni projekt obrane kojem se Rusija čvrsto protivi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene