Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje nazvali provokacijama

SAD: Odbacujemo umiješanost u ubojstvo iranskog znanstvenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD je kategorički odbacio bilo kakvu umiješanost u ubojstvo iranskog nuklearnog znanstvenika i nazvao je iranske prijetnje zatvaranjem Hormuškog tjesnaca 'opasnim i provokativnim'.

U petom napadu usred dana na iranske stručnjake u posljednje dvije godine, napadač na motociklu postavio je magnetsku bombu na vrata automobila 32-godišnjeg Mostafe Ahmadi-Rošana dok se vozio jednom teheranskom ulicom. U eksploziji su poginuli Ahmadi-Rošan i njegov suputnik.

Nakon što je State Department prvotno odbio odgovoriti na iranske optužbe da su američki ili izraelski agenti odgovorni za taj napad, Bijela kuća i američka državna tajnica Hillary Clinton odbacili su bilo kakvu umiješanost.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Ilustracija Nove napetosti Napad na granici Irana i Pakistana: Nepoznati napadači ubili nekoliko stranaca

>> U dvije godine ubijena četiri iranska znanstvenika

>> Ubijen iranski sveučilišni profesor, Iran okrivio Izrael

'Želim kategorički odbaciti bilo kakvu umiješanost SAD-a u bilo kakvu vrstu nasilja u Iranu', rekla je Clinton novinarima tijekom tiskovne konferencije s katarskim premijerom.

'Mi smatramo da se mora postići razumijevanje između Irana, njegovih susjeda i međunarodne zajednice kojim bi se iznašao način da (Iran) okonča svoje provokativno ponašanje, zaustavi svoj nuklearni program i ponovno se pridruži međunarodnoj zajednici', rekla je Clinton. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene