Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okrenuli ploču

SAD i Kina udružili snage u borbi protiv klimatskih promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina i SAD, najveći svjetski proizvođači stakleničkih plinova, obvezali su se u subotu na zajednički rad u borbi protiv klimatskih promjena.

"Kina i SAD zajedno će raditi... na suradnji kroz pojačani politički dijalog, ukljujučujući razmjenu informacija o planovima dvije zemlje za ograničavanje emisije stakleničkih plinova nakon 2020.", navodi se u zajedničkom kinesko-američkom priopćenju objavljenom na kraju posjeta američkog državnog tajnika Johna Kerryija Pekingu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ubrzati akcije Upozorenje UN-a: Pariški sporazum se ne poštuje, prijeti nam katastrofa Slika nije dostupna Ni Pariški sporazum nije dovoljan Sve smo bliže točki nakon koje nema povratka

Dvije strane "obvezale su se na predanost značajnim naporima i sredstvima za osiguravanje konkretnih rezultata" do šestog američko-kineskog strateškog i ekonomskog susreta planiranog za kraj ove godine.

VIDEO Dokaz da su klimatske promjene na Zemlji dramatične

"Obje strane ponovno su potvrdile predanost značajnom doprinosu svjetskim naporima u ispunjavanju toga izazova do 2015".

Međunarodni pregovori kojima se pokušava dogovoriti novi protokol nakon onoga iz Kyota iz 1997., prvog i jedinog međunarodnog sporazuma o klimatskim promjenma, trebali bi se održati ove godine u Parizu.

SAD nikad nije ratificirao sporazum iz Kyota.

Novi globalni sporazum mogao bi uključiti obveze smanjivanja emisije stakleničkih plinova i mjere koje će omogućiti najsiromašnijim zemljama da se lakše prilagode borbi protiv klimatskih promjena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene