Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločesti dečko

VIDEO Putin naljutio Kineze zbog šala: Ogrnuo predsjednikovu suprugu i napravio skandal!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je je kineski predsjednik Xi Jinping tijekom svečane večere u okviru Azijsko-pacifičkog summita ćaskao s Barackom Obamom, Putin se družio s prvom damom Kine.

Ruski predsjednik Vladimir Putin uspio je naljutiti Kineze. Za njega je to bila samo topla, galantna gesta u hladnoj pekinškoj noći, no za Kineze i njihovog predsjednika puno više od toga.

Naime, dok je je kineski predsjednik Xi Jinping tijekom svečane večere u okviru Azijsko-pacifičkog summita ćaskao s američkim predsjednikom Barackom Obamom, Putin se, u blizini, družio s prvom damom Kine, piše AP.



No, ne samo da su razgovarali već je u jednom trenutku, kada je shvatio da joj je hladno, Peng Liyuan je ogrnuo šalom. Snimka je odmah izazvala lavinu reakcija na drušvenim mrežama te su počele kružiti šale o tome kakve su u stvari namjere razvedenog Putina.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Proljetno novačenje Objavio Kremlj: Putin pozvao u vojsku čak 150.000 ljudi Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi"

Za kineske je vlasti, galantna gesta ruskog predsjednika, koji njeguje macho imidž, ipak bilo previše. Regirali su i kineski cenzori koji su snimke ekspresno obrisali s inteneta, tako da se na televiziji taj detalj nije vidio, no ipak sve je ostalo zabilježeno na fotografijama.

Susreli se Obama i Putin, ali...

'Kina je vrlo tradicionalno društvo u kojem nije prihvatljivo takvo javno ponašanje muškarca i žene koji nisu u vezi. Putinova gesta prema predsjednikovoj supruzi postala je predmet ismijavanja, a 'velikom šefu' to se nikako ne sviđa', pojasnio je povjesničar i komentator Zhang Lifan.

Supruga kineskog predsjednika bila je nekada vrlo popularna pjevačica.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene