Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obračun s neistomišljenicima

Rusija usvojila novi zakon: Oduzimat će imovinu onima koji su napustili zemlju i koji kritiziraju rat u Ukrajini

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusija je donijela zakon prema kojem će država moći oduzeti imovinu Rusima koji su napustili zemlji ili kritiziraju rat u Ukrajini.

Ruska Duma, donji dom parlamenta, usvojila je u srijedu u prvom čitanju prijedlog zakona o oduzimanju imovine osobama osuđenim za razna kaznena djela, uključujući i "namjerno širenje lažnih informacija" o ruskoj vojsci.

 

Ta će se mjera primjenjivati na sve koji su proglašeni krivima za diskreditaciju oružanih snaga, za pozivanje na sankcije protiv Rusije ili za poticanje na ekstremističke aktivnosti.

Pročitajte i ovo Kod granice s Ukrajinom se srušio veliki ruski vojni avion Puno je poginulih VIDEO Objavljena snimka pada, srušio se ruski vojni avion! Medvedev poručio: "Ovdje nema ograničenja"

Prijedlog zakona je usvojen u prvom od tri čitanja s 395 glasova "za" i tri glasa protiv. Država će tako moći oduzeti imovinu Rusima koji su napustili zemlju i koji kritiziraju rat u Ukrajini, ali koji se i dalje oslanjaju na prihod od iznajmljivanja svojih kuća i stanova u Rusiji.

Od vojne invazije na Ukrajinu u veljači 2022. Rusija je pooštrila mjere gušenja svakog oblika političkog neslaganja. Prema zakonima donesenim u ožujku, diskreditiranje oružanih snaga ili širenje lažnih informacija o vojsci je kažnjivo dugim zatvorskim kaznama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene