Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oporbeni čelnik

Oglasio se čovjek od kojeg strahuje Putin: "Laknulo mi je što sam napokon uspio"

Aleksej Navaljni (Foto: AFP)
Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni rekao je u utorak da je dobro nakon prilično iscrpljujućeg 20-dnevnog transfera iz zatvora u blizini Moskve u kaznenu koloniju iza Arktičkog kruga.

Navaljnijeve pristaše rekle su u ponedjeljak da se kritičar Kremlja, čije se boravište nije znalo više od dva tjedna, sada nalazi u kaznenoj koloniji na krajnjem sjeveru Rusije i da ga je posjetio njegov odvjetnik.

"Ne brinite za mene. Dobro sam. Laknulo mi je što sam napokon uspio," napisao je Navaljni na platformi X. "Još uvijek sam dobro raspoložen, kako i priliči Djedu Mrazu", napisao je smjerajući na svoju zimsku odjeću i bradu.

Pročitajte i ovo Hrvatska granica Ima snimku koja sve dokazuje Svjetski mediji izvještavaju o pravnoj bitki koju mladić vodi protiv Hrvatske: Dobije li, bit ćemo prisiljeni mijenjati stvari

Navaljni je pokrenuo velike protuvladine prosvjede prije nego što je zatvoren 2021. godine, nakon što je preživio pokušaj atentata trovanjem.

Većinu svog pritvora proveo je u kaznenoj koloniji IK-6 u Vladimirskoj oblasti, oko 250 kilometara istočno od Moskve.

Pročitajte i ovo Ilustracija sve je priznao Serijskog ubojicu i seksualnog manijaka pustili na slobodu: Jednoj ženi odmah je odrubio glavu, drugu je izbo nožem

Sud mu je u kolovozu prošle godine povećao kaznu na 19 godina zbog optužbi za ekstremizam i dosudio da ga se premjesti u zatvor sa strožijim režimom u kojem se obično nalaze opasni zatvorenici.

Navaljni je objavio na X-u da je stigao u arktičku kaznenu koloniju u subotu i da ga je u ponedjeljak posjetio njegov odvjetnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene