Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cilj sankcija nikad nije bio da se Rusija politički i ekonomski gurne u kaos, već da se Moskva vrati za pregovarački stol, poručio je njemački vicekancelar.


Predsjednik Francuske Francois Hollande izjavio je danas kako bi sankcije koje su zapadnoeuropske zemlje ranije uvele Rusiji trebalo ukinuti ukoliko dođe do napretka u rješavanju krize u Ukrajini.

Vezani članci Rusija se još uvijek bori s velikim šumskim požarima na istoku	 - 5 VIDEO Upravo gore najgori požari u najvećoj zemlji svijeta: "Samo kiša ondje može pomoći..." Koronavirus u Rusiji, ilustracija Situacija sve gora: U Rusiji pao rekord u dnevnom broju umrlih od korone

'Mislim da sankcije trenutačno treba ukinuti. One moraju biti ukinute ako dođe do određenog napretka. Ukoliko ne bude napretka, sankcije će dakako ostati na snazi', izjavio je predsjednik Hollande u intervjuu Francuskom radiju a prenio je AFP.

Hollandeova izjava uslijedila je nakon što je jučer njemački vicekancelar i ministar gospodarstva Sigmar Gabrijel upozorio kako bi oštrije sankcije mogle destabilizirati situaciju u Rusiji i gurnuti zemlju u apsolutni kaos. Gabrijel je istakao da to nije u interesu Europe.

'Oni koji žele baciti Rusiju na koljena, izazvat će mnogo opasniju situaciju za sve u Europi'

'Cilj nikad nije bio da se Rusija politički i ekonomski gurne u kaos, već da se Moskva vrati za pregovarački stol', rekao je Gabrijel u intervjuu za list 'Bild am zontag'.

'Tko god želi to izazvat će mnogo opasniju situaciju za sve nas u Europi', naveo je on, podsjećajući da je Rusija ipak nuklearna sila.Prema njegovom mišljenju, oni koji žele još više destabilizirati Rusiju ekonomski i politički vode se drugačijim interesima.

Srbinu prijeti do 5 godina zatvora jer je ratovao na strani Rusije u Ukrajini!

'Neki u Europi i SAD žele vidjeti starog rivala Rusiju na koljenima, ali to nije u interesu Njemačke ili Europe', naglasio je Gabrijel.

'Mi želimo pomoći da se riješi konflikt u Ukrajini, a ne natjerati Rusiju da padne na koljena', zaključio je njemački vicekancelar. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook