Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako se vrati

Srbinu prijeti do 5 godina zatvora jer je ratovao na strani Rusije u Ukrajini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dejan Berić ratuje u Ukrajini na strani Rusa već 10 mjeseci, a ratna iskustva je stjecao na ratištima u Hrvatskoj i BiH.

Ako se Dejan Berić iz Putinaca kod Rume vrati s ukrajinskog ratišta u Srbiju, bit će kažnjen do pet godina zatvora jer je na snazi zakon što ga je srpska Skupština izglasala u listopadu prema kojemu će srpski državljani koji ratuju u drugim zemljama biti kažnjeni zatvorom do pet godina, a organizatori odlaska do 10 godina.

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

Srpski mediji navode kako je Berić snajperist i ratuje u Ukrajini na strani Rusa već 10 mjeseci, a ratna iskustva je stjecao na ratištima u Hrvatskoj i BiH gdje je bio vojni izviđač.

Evo što je dočekalo četnike na povratku iz Ukrajine!

Ruski mediji nedavno su objavili da je Berić za "iskazanu hrabrost u borbama protiv ukrajinske vojske" odlikovan najvećim priznanjima Novorusije i do sada je dobio šest odličja, a među njima je Herojski križ koji je dobio "za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera".

'Berić je univerzalni vojnik, odličan je snajperist, ali i izviđač i strijelac', navodi se u obrazloženju za dobijanje Herojskog križa.

Prije nego je otišao na ratište u Ukrajinu, Berić je vodio manji pogon za izradu pvc stolarije, ali je posao propao i dugovi se nagomilali pa je pred vjerovnicima pobjegao u Rusiju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene