Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Dolutala iz divljine

Rusija: Ženka sibirskog tigra potražila pomoć zubara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjerojatna priča stiže iz Sibira. Ženka sibirskog tigra, zbog velikog je problema sa zuboboljom, dolutala do naseljenog područja i potražila pomoć na trijemu jedne kuće u selu Solontsovi, u ruskoj regiji Kabarovsk.

Alekseja Kaidejeva iznenadio je prizor ispred vrata njegove kuće u ruskom selu Solontsovi, gdje je ženka sibirskog tigra odlučila potražiti pomoć.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Naime, iscrpljena velika mačka dolutala je iz divljine do trijema navedene kuće, zbog velikog problema sa zubima i desnima, gdje je opsjedala vlasnika, koji je u strahu upomoć pozvala vlasti.

Sve je za Siberian Times ispričala Aleksejeva susjeda Galina Tsimarno.

"Kad je otvorio vrata od kuće, čuo je tigrovu riku. Brzo je ušao nazad u kuću i počeo zvati sve moguće službe", rekla je susjeda.

"Tigar je proveo čitav dan na Aleksejevom trijemu, sve dok pomoć nije stigla", dodala je.

Tigricu su pripadnici lokalnog centra za životinje uspavali te prebacili u centar za rehabilitaciju životinja u selu Alekseevka te otkrili da je riječ o ženki sibirskog tigra staroj deset godina, koja ima ozbiljan problem sa zubima i desnima.

"Životinja je bila vrlo iscrpljena, ali nije na sebi imala nikakve ozljede od oružja. Ima problem s usnom šupljinom. Ponašala se potpuno mirno, kao da je čekala ljudsku pomoć. Njezino stanje je teško i potrebna joj je hitna pomoć", istaknuo je Sergej Amarilev, direktor Centra za tigrove Amur.

Amarilev je dodao kako je opasno po život životinje staviti je pod anestetik u tako lošem stanju, no isto tako naglašava da je bez toga njezino aktivno liječenje gotovo neizvedivo.

"Životinja ne dozvoljava da joj se itko približi. I injekcije joj dajemo na daljinu. Nadamo se da će se oporaviti, činimo sve što je u našoj moći", zaključio je Amarilev.

Tigrica je počela ipak jesti i daje joj se hrana puna antibiotika.

Sibirski tigar zaštićena je vrsta i najveća opasnost za tu vrstu su krivolovci. Procjenjuje se da na istoku Rusije ima oko 540 sibirskih tigrova u divljini, a njihova populacija je stabilna i trenutno je u porastu zbog toga što ruske vlasti sprječavaju krivolovce i osiguravaju tim životinjama adekvatno stanište.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene