Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMORSKE BARIJERE

Mine plutaju Crnim morem? ''U nezadovoljavajućem su tehničkom stanju, mogle bi otplutati do Sredozemnog mora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u subotu upozorila na mine koje su ukrajinske snage postavile u Crnome moru nakon početka ruske ofenzive na Ukrajinu, a koje bi mogle otplutati do Bospora ili čak do Sredozemnog mora.

"Nakon početka ruske specijalne vojne operacije 24. veljače, ukrajinske pomorske vojne snage postavile su minske barijere blizu luka Odese, Očakova, Černomorska i Južnija", objavila je ruska tajna služba (FSB) u priopćenju, tvrdeći da se radi o "zastarjelim" minama proizvedenim "u prvoj polovici 20. stoljeća".

FSB upozorava na to da su oluje utjecale na kidanje kablova koji povezuju mine sa sidrima.

"I na taj način, pod utjecajem vjetra i struja, mine slobodno plutaju zapadnim dijelom Crnog mora", stoji u priopćenju u kojemu se podsjeća na njihovo "nezadovoljavajuće tehničko stanje".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pet puta brže od zvuka Rusija prvi put priznala da je koristila ''nepobjedivo oružje'': Kako djeluju supersonične rakete?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GODIŠNJICA ANEKSIJE KRIMA VIDEO Naglo prekinut prijenos Putinova govora na stadionu, građani počeli odlaziti i prije završetka proslave

Budući da na ovom području prevladavaju površinske struje koje se kreću u smjeru juga, "nije isključeno plutanje i pomicanje mina prema Bosporu, a zatim i prema morima Sredozemnog bazena", istaknuo je FSB u priopćenju.

Ruska Crnomorska flota izdala je u petak upozorenje o opasnosti od tih mina.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene