Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija namjerava održavati kontakte s Hamasom, izjavio je u četvrtak visoki dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova, odbacivši pozive Zapada da izolira tu palestinsku militantnu skupinu nakon njezina preuzimanja pojasa Gaze.


"Politika 'podijeli pa vladaj' ne pomaže u rješavanju sukoba", rekao je Oleg Ozerov, zamjenik čelnika uprave ministarstva za Bliski istok.

Vezani članci Izrael raketirao Hamas Ne smiruje se sukob na Bliskom istoku: Izrael raketirao domove zapovjednika Hamasa, Palestina kaže da su to najsnažniji udari dosad Raketiranje Gaze - 1 SAD spreman pomoći u prekidu vatre na Bliskom istoku: "Vjerujemo da Izraelci i Palestinci imaju jednako pravo živjeti sigurno"

SAD i Europska unija obećale su pružiti pomoć palestinskom
predsjedniku Mahmudu Abasu i izolirati Hamas financijski i diplomatski nakon što je njegovo oružano krilo porazilo snage Fataha u građanskom ratu u Gazi prije dva tjedna.

Abas je tada povukao Fatah iz vlade jedinstva i uspostavio je kriznu administraciju na Zapadnoj obali.

"Ako uopće postoji bilo kakvo rješenje sukoba ono je u dijalogu između dvije vodeće palestinske snage", rekao je Ozerov na konferenciji za novinare.