Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija će održati kontakte s Hamasom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija namjerava održavati kontakte s Hamasom, izjavio je u četvrtak visoki dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova, odbacivši pozive Zapada da izolira tu palestinsku militantnu skupinu nakon njezina preuzimanja pojasa Gaze.

"Politika 'podijeli pa vladaj' ne pomaže u rješavanju sukoba", rekao je Oleg Ozerov, zamjenik čelnika uprave ministarstva za Bliski istok.

Pročitajte i ovo Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav" Benjamin Netanyahu Rat na Bliskom istoku ''Ljudi u Gazi gladuju. Nema isprike za Izrael'', upozorio SAD, a Netanyahu poručio: ''Borit ćemo se do potpune pobjede''

SAD i Europska unija obećale su pružiti pomoć palestinskom
predsjedniku Mahmudu Abasu i izolirati Hamas financijski i diplomatski nakon što je njegovo oružano krilo porazilo snage Fataha u građanskom ratu u Gazi prije dva tjedna.

Abas je tada povukao Fatah iz vlade jedinstva i uspostavio je kriznu administraciju na Zapadnoj obali.

"Ako uopće postoji bilo kakvo rješenje sukoba ono je u dijalogu između dvije vodeće palestinske snage", rekao je Ozerov na konferenciji za novinare.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene