Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemački odvjetnici tuže Rumsfelda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina međunarodnih odvjetnika pokrenula je u Njemačkoj tužbu protiv američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda kojega optužuju za mučenja zatvorenika u Iraku i u Guantanamu, rekao je jedan od odvjetnika.

Tužba na 220 stranica predana je njemačkoj glavnoj saveznoj
tužiteljici Moniki Harms u Karlsruheu, naveo je Hannes Honecker, predsjednik Udruge republikanskih odvjetnika koje je pokrenulo tužbu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Osim na Rumsfelda tužba se odnosi i na pet pravnika Busheve administracije, među kojima je tadašnji ministar pravosuđa Alberto Gonzales.

Tužbu je uložio Centar za ustavna prava (CCR) u ime 11 bivših zatočenika zatvora Abu Ghraib u Iraku i Mohameda al-Qahtinija jednog od zatočenika američke baze Guantanamo.

CCR je 2004. uložio identičnu tužbu u ime načela univerzalnog pravosuđa koja je omogućila postupke protiv bivšeg čileanskog diktatora Augusta Pinocheta u Španjolskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene