Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rumsfeld optužio američke medije za zlonamjernost u vezi Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Donald Rumsfeld je optužio u četvrtak američke medije da su "zlonamjerni" u pogledu Iraka, dva tjedna prije parlamentarnih izbora u Sjedinjenim Državama.

"Nalazimo se u izbornom razdoblju. Svi pokušavaju nešto pakosno reći o tome i staviti to na naslovnicu i naći pukotinu između onoga što kažu Iračani i Amerikanci", rekao je Rumsfeld na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

Irački premijer Nouri al-Maliki je rekao u srijedu da njegova vlada nije prihvatila kalendar o odlukama za stabilizaciju Iraka i da joj ga nitko nema pravo određivati, nakon što je američki veleposlanik Zalmay Khalilzad govorio da se Irak složio s takvim kalendarom.

Ministar Rumsfeld je branio Malikija i objasnio da se nalazi "u
teškom položaju". On je također branio iračke snage sigurnosti koje su izložene kritikama.

"Rezultat kojeg danas imamo su snage sigurnosti brojnije od 310.000 uvježbanih i opremljenih Iračana koji preuzimaju odgovornost za sve veće dijelove svog teritorija", zaključio je Rumsfeld. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene