Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rop se neće ispričati Janši

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anton Rop izjavio je da se ne namjerava javno ispričati premijeru Janezu Janši za svoje navode o insceniranju graničnih incidenata u Piranskom zaljevu 2004. godine uoči slovenskih parlamentarnih izbora, kako je od njega zahtijevao Janša.

"Ako Janša vjeruje da na mene može utjecati zastrašivanjem, onda se jako vara", rekao je Rop na konferenciji za novinare, dodajući da je spreman i na sudu dokazivati svoje tvrdnje ako se Janša odluči da ga tuži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Janša od Ropa zahtijeva javnu ispriku Slika nije dostupna Afera prisluškivanje: Ispitan bivši premijer Rop

"Ako predsjednik vlade misli da je način kojim mi prijeti pravi da se raščiste činjenice i na kraju dođe do istine, onda se i ja s time slažem", rekao je Rop, dodajući da je uvjeren da bi dobio sudski postupak.

"Ako do toga dođe, pokazat će se istina i činjenice, a na kraju i
to kakva je politika slovenske vlade", rekao je Rop.

Odvjetnička kuća iz Celja koja zastupa Janšu uputila je u Janšino ime u četvrtak Ropu poziv da se na konferenciji za tisak ili izjavom za televiziju javno ispriča za svoje tvrdnje da je Janša uoči izbora "dogovarao" granične incidente na moru s hrvatskim premijerom i da je to registrirala slovenska obavještajna agencija SOVA.

U odvjetničkom dopisu Ropu navodi se da su njegove javne izjave o tome da je Janša s hrvatskim premijerom dogovarao incidente neistinite, uvredljive i nedopustive, te se on poziva da ih u roku pet dana povuče i ispriča se jer će u suprotnom uslijediti građanska tužba zbog povrede časti i dobrog imena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene