Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Boban Mitić iz Rataja kod Vranja u Srbiji, koga je policija nakon višemjesečne potrage prekjučer uhitila zbog zločina počinjenog u Krševici kod Bujanovca, danju se krio u očevom dvorištu, a noću spavao u svojoj kući.


Mitić je 16. ožujka ove godine hicima iz pištolja ubio 2-godišnju kćer Anđelu, 4-godišnjeg sina Lazara, 25-godišnju suprugu Suzanu Mitić i punicu 47-godišnju Sunčicu Ristić.

Vezani članci Srđan Mlađan u sudnici - 6 Sisački monstrum nakon dugo vremena u javnosti: Pogledajte kako danas izgleda najokrutniji ubojica koji se oženio u zatvoru Slika nije dostupna Ubojica Baby P-ja: Čudovištem me napravio otac

U šturom policijskom priopćenju ne navodi se kako je Mitić otkriven i uhićen u dvorištu svoje kuće, ali se pretpostavlja da je višestrukog ubojicu, koji se bavio čuvanjem ovaca, prijavio neko od mještana Rataja. Prilikom uhićenja nije pružao otpor.

'Posljednja dva mjeseca Boban je preko dana boravio u ovom malom objektu u kojem se nalazi pumpa za vodu. Noću je spavao u svojoj kući. Povremeno nam je krišom pomagao u obavljanju poljskih i drugih poslova, ali je pazio da ga ne primijeti netko od susjeda ili prolaznika. Prije uhićenja sjeckao je paprike za večeru, a pomagao je i u pripremanju zimnice. O ubojstvu i žrtvama ništa nam nije pričao. Čak nismo čuli da je pretio kako će ubiti svoju djecu', kaže njegov otac Stojan Mitić.

Iako je Mitićeva kuća bila pod stalnim nadzorom, policija mu nije uspjela ranije ući u trag. Anonimni mještanin Rataja priča da je policiji prije petnaestak dana dojavljeno da se zločinac krije u svojoj kući, ali tada nije došlo do uhićenja.

'Dobro je što je uhićen. Neka istina napokon izbije na vidjelo. Nije trebao okrvaviti ruke, pogotovo ubiti svoju djecu. Znam tko ga je prijavio policiji. On je iz Rataja, stanuje blizu nas. Krili smo i čuvali Bobana. Morali smo, sin nam je. Davao nam je novac. Dok se krio, pomagao nam je', kaže njegova majka Mira.

Četverostruki ubojica iz Rataja od petka uvečer je stanar Okružnog zatvora u Vranju, ali još nije saslušan. U zatvor je dospio u poderanoj odjeći i ima kratku bradu. Trenutno je u dobrom psihofizičkom stanju i ne odbija hranu.