Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže istragu

Roditelji djece koja su se zarazila salmonelom iz Lactalisova mlijeka u prahu: "Nećete kupiti našu šutnju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Javno su se oglasili roditelji neke od djece koja su se zarazila salmonelom od mlijeka u prahu francuske tvrtke Lactalis.

Mljekarska tvrtka krajem prošlog tjedna objavila je da iz 83 zemlje povlači više od 12 milijuna pakiranja mlijeka za bebe jer su potencijalno zaražena salmonelom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Provjerite hladnjake: Povlači se još jedan proizvod, u njemu pronađena salmonela Ilustracija Pronađena salmonela Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili

Dosad se bakterijom iz mlijeka zarazilo 35 beba u Francuskoj i jedna u Španjolskoj. Njihovi roditelji poručili su da Lactalis neće moći kupiti njihovu šutnju.

"U medijima smo doznali da postoji prijedlog kompenzacije obiteljima prije nego što je obavljen bilo kakav pravosudni posao. To bi značilo završetak istrage. Još jednom, nećemo odustati od naših prigovora jer želimo znati što se dogodilo. Želimo da se otkriju oni koji su odgovorni i želimo doznati kako se ovo dogodilo i nećemo prihvatiti bilo kakvu financijsku kompenzaciju prije mogućeg suđenja", kaže Quentin Guillemain, predsjednik udruženja žrtava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene