Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Javno su se oglasili roditelji neke od djece koja su se zarazila salmonelom od mlijeka u prahu francuske tvrtke Lactalis.


Mljekarska tvrtka krajem prošlog tjedna objavila je da iz 83 zemlje povlači više od 12 milijuna pakiranja mlijeka za bebe jer su potencijalno zaražena salmonelom.

Vezani članci Pileći batak i zabatak, ilustracija Provjerite zalihe! S tržišta se povlače ova pakiranja pilećeg batka i zabatka, u mesu pronađena salmonela Suhomesnato, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Iz prodaje se povlači vakuumirani "Sinjski suđuk", u njemu pronađena salmonela

Dosad se bakterijom iz mlijeka zarazilo 35 beba u Francuskoj i jedna u Španjolskoj. Njihovi roditelji poručili su da Lactalis neće moći kupiti njihovu šutnju.

"U medijima smo doznali da postoji prijedlog kompenzacije obiteljima prije nego što je obavljen bilo kakav pravosudni posao. To bi značilo završetak istrage. Još jednom, nećemo odustati od naših prigovora jer želimo znati što se dogodilo. Želimo da se otkriju oni koji su odgovorni i želimo doznati kako se ovo dogodilo i nećemo prihvatiti bilo kakvu financijsku kompenzaciju prije mogućeg suđenja", kaže Quentin Guillemain, predsjednik udruženja žrtava.