Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinski fenomen

Ušla u povijest: Rodila dva puta u dva mjeseca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je 41-godišnjakinja ušla u medicinsku povijest kao žena koja je rodila dva puta u dva mjeseca.

41-godišnjakinja iz Rumunjske prošle je godine saznala da nosi blizanke. Termin za porod joj je bio u siječnju ove godine, no još u studenom je osjetila snažne bolove te je otišla u rodilište gdje je dva mjeseca prije termina rodila svoju prvu kćer.

Pročitajte i ovo Rodilište - 2 Što se događa? Niti jedno dijete nije se prošle godine rodilo u sinjskom rodilištu: Gradonačelnik tvrdi kako se ono sustavno uništava s namjerom Ilustracija Kao u Gibinoj pjesmi "Dvije sestre blizanke rođene u ponoć": Pogledajte gdje su se rodile prve hrvatske bebe u novogodišnjoj noći

Liječnici su vjerovali kako će odmah za njom stići i njena sestra, no to se nije dogodilo. Trudovi su jednostavno prestali, piše Romania Insider.

Čeka se presuda: Pila u trudnoći pa rodila dijete s invaliditetom

Pokazalo se kako su djevojčice dvojajčane blizanke te da je svaka bila u svojoj gestacijskoj vrećici zbog čega prijevremeni izlazak jedne nije nužno značio da će se i druga beba ranije roditi.

Sedam tjedana kasnije, krajem siječnja, carskim rezom 31-godišnjakinja rodila je i svoje drugo dijete. Obje djevojčice su zdrave te će ući u udžbenike medicine kao jedinstveni primjer u svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene