Marinci, ilustracija (Foto AFP)
Marinci, ilustracija (Foto AFP)

Rusija je u četvrtak izvijestila da će odgovoriti na odgovarajući način nakon objave plana Norveške o udvostručenju broja američkih marinaca u svojoj zemlji.


Iz Osla je u utorak najavljeno da će od Sjedinjenih Država, svojeg saveznika u NATO-u, zatražiti slanje 700 marinaca koji će se od 2019. obučavati u Norveškoj. Sada ih je ondje 330. Najavljeno je i da bi se dodatne vojne snage trebale razmjestiti bliže ruskoj granici.

Vezani članci Pucnjava ispred Walmarta, ilustracija (Foto: AFP) Drugi napad u samo 24 sata: U pucnjavi u SAD-u ubijeno troje ljudi Medvjed (Foto: Screenshot/YouTube) Medvjed mu se ušuljao na stražnje sjedalo, sva sreća da je ostavio otvorena vrata

"Zbog ovakvog poteza Norveška postaje manje predvidljiva. Taj bi korak mogao potaknuti veće napetosti te utrku u naoružanju i destabilizirati stanje u sjevernoj Europi", stoji u priopćenju ruskoga veleposlanstva.

"Ovaj potez shvaćamo vrlo neprijateljskim. Sigurno neće proći bez posljedica", stoji u priopćenju objavljenom na Facebook stranici. (Hina)