Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na obuci

Rusi o američkim marincima u Norveškoj: "Ovaj potez shvaćamo vrlo neprijateljski, neće proći bez posljedica"

Marinci, ilustracija (Foto AFP)
Marinci, ilustracija (Foto AFP)
Rusija je u četvrtak izvijestila da će odgovoriti na odgovarajući način nakon objave plana Norveške o udvostručenju broja američkih marinaca u svojoj zemlji.

Iz Osla je u utorak najavljeno da će od Sjedinjenih Država, svojeg saveznika u NATO-u, zatražiti slanje 700 marinaca koji će se od 2019. obučavati u Norveškoj. Sada ih je ondje 330. Najavljeno je i da bi se dodatne vojne snage trebale razmjestiti bliže ruskoj granici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

"Zbog ovakvog poteza Norveška postaje manje predvidljiva. Taj bi korak mogao potaknuti veće napetosti te utrku u naoružanju i destabilizirati stanje u sjevernoj Europi", stoji u priopćenju ruskoga veleposlanstva.

"Ovaj potez shvaćamo vrlo neprijateljskim. Sigurno neće proći bez posljedica", stoji u priopćenju objavljenom na Facebook stranici. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene