Obavijesti Video Pretražite Navigacija
samit u litvi

Zelenski je očekivao da će dobiti vremenski okvir pristupanja NATO-u: "To je nazvao kukavičlukom, slabosti"

Samit NATO-a u Vilniusu prati reporter Dnevnika Nove TV Marko Stričević koji se javio uživo i komentirao što predsjednik Ukrajine Zelenski može očekivati na ovom samitu, a dotaknuo se i trzavica u hrvatskom državnom vrhu zbog čega su u Litvi odvojena izaslanstva.

Ukrajinski predsjednik Voldimir Zelenski očekivao je da će na samitu dobiti hodogram i jasni vremenski okvir pristupanja svoje zemlje NATO-u, no nije ga dobio. Dobio je obećanje o ubrzavanju tog procesa.

"To je nazvao kukavičlukom, slabosti. Nešto što samo pomaže Vladimiru Putinu, odnosno daje mu signal da je njegova agresija opravdana", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Marko Stričević.

Osvrnuo se i na činjenicu da je Hrvatska na samit poslala dva odvojena izaslanstva. Pitanje je li netko tamo primijetio svađu među hrvatskim političarima.

Pročitajte i ovo HEP - 1 Doznaje Dnevnik Nove TV Plinska afera: HEP nije samo slao dopise, održao je i sastanak kriznog stožera. Pogledajte što je tada rekao Filipović

"Naši političari tvrde da nitko nije primijetio jer, kako je rekao predsjednik Milanović, Hrvatska je dosta nebitna zemlja u ovim okvirima i ovi njihovi problemi su mogli uči u radar, kako je rekao, jedino zajedljivim susjedima", kazao je Stričević.

Reporter Dnevnika Nove TV komentirao je i situaciju u VSOA-i. Iz odgovora koje je u utorak dobio, kaže, ne izgleda kako bi se situacija mogla riješiti u idućih 30 dana.

Pročitajte i ovo VSOA - 4 Trakavica se nastavlja Gdje je trajno rješenje za VSOA-u? Milanović: "Banožić mora objasniti zašto neke prijedloge drži u ladici"

Što je sve sa samita iz Litve javio Stričević pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene