Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedan poklon

Renault darovao Papi dva papamobila na električni pogon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski proizvođač automobila Renault darovao je papi Benediktu XVI. dva vozila koja se pokreću 100 posto na električni pogon, ne onečišćuju okoliš i rade tiho, objavio je Vatikan.

Dva mala papamobila, jedan bijele, a drugi plave boje, služit će za putovanje Svetome Ocu i vatikanskoj sigurnosnoj službi. Papa će se njima kretati unutar Vatikana i u parku ljetne rezidencije Castel Gandolfo, 25 kilometara jugoistočno od Rima, objasnio je glasnogovornik, otac Federico Lombardi.

>> Vatikan službeno objavio: Sudit će se Papinom sobaru!

Joseph Ratzinger poznat je po skrbi za okoliš i čistim energijama, naglasio je Lombardi. Malo bijelo vozilo, model Kangoo maxi Z.E., s papinskim oznakama, poslužit će i za kraća putovanja između dviju crkava izvan Vatikana.

>>
Vatikan prošao provjeru Vijeća Europe, ali dobio slabu ocjenu!

Papi su vozila uručena u srijedu u njegovoj ljetnoj rezidenciji i on se odmah provozao kao putnik. U Vatikanu i Castel Gandolfu postavljeno je osam priključaka za punjenje električnih vozila. Renaultovi papamobili nisu oklopljeni i neće se koristiti za putovanja u inozemstvo, no imaju pomičan krov te Papa može pozdravljati okupljeno mnoštvo dok bude prolazio Vatikanom. (Hina)

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene