Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski proizvođač automobila Renault darovao je papi Benediktu XVI. dva vozila koja se pokreću 100 posto na električni pogon, ne onečišćuju okoliš i rade tiho, objavio je Vatikan.


Dva mala papamobila, jedan bijele, a drugi plave boje, služit će za putovanje Svetome Ocu i vatikanskoj sigurnosnoj službi. Papa će se njima kretati unutar Vatikana i u parku ljetne rezidencije Castel Gandolfo, 25 kilometara jugoistočno od Rima, objasnio je glasnogovornik, otac Federico Lombardi.

>> Vatikan službeno objavio: Sudit će se Papinom sobaru!

Joseph Ratzinger poznat je po skrbi za okoliš i čistim energijama, naglasio je Lombardi. Malo bijelo vozilo, model Kangoo maxi Z.E., s papinskim oznakama, poslužit će i za kraća putovanja između dviju crkava izvan Vatikana.

>>
Vatikan prošao provjeru Vijeća Europe, ali dobio slabu ocjenu!

Papi su vozila uručena u srijedu u njegovoj ljetnoj rezidenciji i on se odmah provozao kao putnik. U Vatikanu i Castel Gandolfu postavljeno je osam priključaka za punjenje električnih vozila. Renaultovi papamobili nisu oklopljeni i neće se koristiti za putovanja u inozemstvo, no imaju pomičan krov te Papa može pozdravljati okupljeno mnoštvo dok bude prolazio Vatikanom. (Hina)

Vezani članci Kardinal Angelo Becciu Financijske malverzacije u Svetoj Stolici: Podignuta optužnica i protiv kardinala zbog pronevjere, pranja novca, prijevare... Međugorje - 2 Prije 40 godina vijest iz malog hercegovačkog mjesta zaintrigirala je svijet: I danas tamo dolaze iz Italije, Španjolske, SAD-a...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook