Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na poziv samozvane "Garde cara Lazara" zastupnicima srbijanskog parlamenta da krenu u rat za obranu Kosova reagirao je danas ministar policije Dragan Jočić izjavom da ta skupina neće destabilizirati Srbiju i da nije opasna.


Jočić je novinarima u srbijanskoj Skupštini rekao da "ni u kojem slučaju neće dopustiti bilo kome neki incident koji bi skupo stajao Srbiju".

Vezani članci Aleksandar Vučić Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...'' Slika nije dostupna VIDEO 'Srbe su na Kosovu mučili i vadili im organe dok su još bili živi'

Upitan hoće li policija dopustiti skup koji garda najavljuje za 28. studenoga na administrativnoj granici s Kosovom, Jočić je ponovio da "oni neće destabilizirati Srbiju".

Većina zastupnika ne shvaća ozbiljno poziv da pođu u rat za Kosovo.

"Mislim da je to pitanje za ministarstva policije i vojske", rekla
je novinarima voditeljica zastupničke skupine Demokratske stranke Nada Kolundžija, dodavši da je "svaka takva inicijativa i zveckanje oružjem loša poruka" i da Srbija može zbog toga imati posljedica.

Jedan od zastupnika Srpske radikalne stranke Dragan Todorović izjavio je da je protiv dvostrukih mjerila i da "ne zna zašto nam se zabranjuje braniti svoj teritorij u skladu s Poveljom Ujedinjenih naroda, a drugima se to dopušta".