Tuča, ilustracija
Tuča, ilustracija Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Regionalni centar za hitne slučajeve primio je u periodu od 21 do 23 sata čak 851 poziv građana te su obavili više od 320 intervencija. Pomoć vatrogasaca bila je potrebna na više od 500 lokacija.


Jako nevrijeme s obilnom kišom i tučom u srijedu kasno navečer pogodilo je Sloveniju. Najgore je bilo u središnjem i sjeveroistočnom dijelu zemlje.

Vezani članci Jak vjetar dignuo limeni krov sa zgrade u Malešnici - 4 Snažan vjetar iščupao limeni krov sa zgrade u Zagrebu: "Čuo se čudan zvuk, lim je plesao po vrhu zgrade..." U Lepoglavi padala tuča veličine oraha Nevrijeme poharalo Dalmaciju - 6 Stanovnici Kaštela u nevjerici nakon strašne oluje: "Strah me bilo u kući... To je lupalo, bilo je grozno. Evo procurilo mi, kupim vodu pod krovom"

U općini Domžale padala je tuča s komadima leda veličine do pet centimetara. Oštećene su stotine zgrada u naseljima Domžale, Vir i Rodica. Kako javlja slovenski 24ur, razorna tuča počela je padati oko 20:30 sati i trajala je više od pola sata. Oštećeni su krovovi na stotinama objekata, u neke zgrade prodrla je voda.

Regionalni centar za hitne slučajeve primio je u periodu od 21 do 23 sata čak 851 poziv građana te su obavili više od 320 intervencija. Jaka tuča pala je i u općini Koruška uz granicu s Austrijom. Mnogi tamošnji stanovnici pretrpjeli su velike štete na usjevima. Pomoć vatrogasaca bila je potrebna na više od 500 lokacija.

Za četvrtak je najavljeno popisivanje nastale štete te saniranje najhitnijih lokacija.