Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za teritorij

SVE VIŠE LIKVIDACIJA Ratovi balkanskih narko-klanova rasplamsavaju se u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hrvatskom susjedstvu sve je više ubojstava koja se povezuju s mafijom i borbom za teritorij trgovaca drogom.

Posljednje ubojstvo koje se pripisuje mafijaškim obračunima dogodilo se u subotu ujutro u Beogradu. Samo od početka 2016. godine, na teritoriju Srbije dogodilo se najmanje šest teških ubojstava direktno povezanih s borbom na tržištu droge.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Ilustracija 'Ndrangheta, Cosa Nostra, Camorra... Više od tisuću pripadnika talijanske mafije trenutno živi i djeluje u Njemačkoj

Stručnjak za sigurnost Božidar Spasić pojašnjava kako je nakon pada jednog od najvećih balkanskih narko-bossova došlo do očiglednog rata koji tinja na teritoriju Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji je on pokrivao.

'U posljednje vrijeme, kad god se dogodi ubojstvo, policija odmah istrči s izjavama da je ubojstvo povezano s drogom, i to je uglavnom točno. Ipak, ljudi ne shvaćaju da to ne podrazumijeva da su se sukobljeni kriminalci pobili zbog droge, nego prije svega zbog teritorija. Narkotika na ulici uvijek ima, ali je opseg teritorija na kojem se trguje mali i ograničen. Ako uđete i korak 'dublje' nego što biste smjeli - osuđeni ste na smrt', pojasnio je za 'Blic' stručnjak za sigurnost Božidar Spasić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene