Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Velikij Britaniji prošle je godine bilo hakirano čak 80 posto velikih tvrtki.


Britanski i američki 'cyber agenti' štitit će najveće britanske banke, transportne i energetske sustave, od potencijalnih napada online terorista.

Sporazum o suradnji će danas potpisati britanski premijer David Cameron i američki predsjednik Barack Obama koji se sastaju u Bijeloj kući u Washingtonu, piše Independent.

Cyber kriminal ogroman je problem u Britaniji, a prema izvješću britanske obavještajne službe - Government Communications Headquarters (GCHQ) prošle godine bilo je hakirano čak 80 posto velikih kompanija.

U 'Ratnim igrama' Britanije i Amerike protiv internet kriminalaca prvo će biti simuliran napad na Wall Street i City, financijsko središte Londona. Osim britanske i američke tajne službe bit će uključene i velike banke. Simulacijama hakerskih napada pokušavaju se otkriti slabe točke u obje zemlje, osobito kad je riječ o sustavima koji kontroliraju opskrbu energijom te mrežu željeznica i prometnica.

Vezani članci Slika nije dostupna UŽARENA TELEFONSKA LINIJA 'Pritisak se mora izvršiti, moramo brzo djelovati' Slika nije dostupna Hakeri pripremaju odgovor na CISPA-u?

Hakeri kopirali otisak prsta njemačke ministrice obrane

Opasnosti cyber kriminala bile su vidljive i ovog tjedna kada su hakirani Twitter i You Tube računi američke vojske, a nedavno su hakerski napad, za kojeg su okrivili Sjevernu Koreju, pretrpjeli i u Sonyju. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook