Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet rijekom zaustavljen

Rajna blokirana na nekoliko dana zbog izlijevanja sumporne kiseline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet na Rajni u Njemačkoj nekoliko će dana biti blokiran na dionici kod turističkog odredišta Lorelei, gdje se u četvrtak prevrnuo tanker sa sumpornom kiselinom pri čemu su nestala dva člana posade, priopćile su njemačke vlasti.

'Nije došlo do curenje' sumporne kiseline u vodu, istaknuo je Florian Krekel, pomoćnik direktora službi riječne plovidbe u Bingenu. 'Riječni promet zaustavljen je u tom dijelu zbog broda ali i povišene razine Rajne', kazao je on.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

>> U Rajnu se prevrnuo tanker s 2.000 tona kiseline

'Tanker je pričvršćen kablovima kako ne bi potonuo', dodao je on. 'Potraga za dvojicom nestalih (Nijemcem i Čehom) nastavljena je rano jutros, ali su izgledi da ih se pronađe žive neznatni', nastavio je on.

Tanker dug 110 metara prevozio je 2400 tona sumporne kiseline BASF-a, najvećeg proizvođača u kemijskoj industriji. Teret je ukrcan u Ludwigshafenu gdje se nalazi sjedište BASF-a, a plovio je prema Antwerpenu u Belgiji. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene