Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Srbiji

Radnica propala kroz pod, pirit je 'progutao' kao živo blato

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna 48-godišnja radnica u Srbiji poginula je u Rudarsko-topioničarskom bazenu Bor kada je propala kroz daske u spremnik pirita i ondje se ugušila. Kćerka i sin su ostali bez majke nakon što im je prije tri mjeseca preminuo i otac.

Kada se Nevenka nije vratila kući nakon posla, sin i kćer su se zabrinuli i nazvali majčine kolege. Ubrzo je krenula potraga, a radnici su Nevenkino tijelo pronašli u bunkeru za odlaganje pirita. 'Virile su joj samo noge, a ona se ugušila. Naime, pirit je poput živog blata pa je Nevenka doslovno progutana', rekao je izvor za Press.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

Njezini kolege za Press su rekli da je Nevenka nakon smjene rekla da se ide istuširati, a da bi stigla do garderobe morala je prijeći preko dasaka ispod kojih je veliki bunker s piritom.

Pretpostavlja se da je propala kroz daske u bunker gdje je bio pirit dubine 2,9 metara. Pirit je inače sjajnožuti mineral željeza, a služi za proizvodnju sumporne kiseline.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene