Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radarski štit: NATO skeptičan oko ruskog prijedloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer danas je u Bruxellesu bio suzdržan glede prijedloga ruskog predsjednika Vladimira Putina da bi se radari za američki "raketni štit" mogli smjestiti u Azerbajdžanu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je jučer na marginama summita G8 Američkom predsjedniku Georgeu Bushu da bi SAD i Rusija mogle zajedno upotrebljavati radarski sustav u Azerbejdžanu i razvijati raketni štit koji bi pokrivao cijelu Europu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putin: Moskva će okrenuti rakete prema Ukrajini, Poljskoj i Češkoj Slika nije dostupna Dogovorili se Bush i Putin?

"Mislim da je to preblizu kritičnim državama o kojima smo govorili", kazao je glavni tajnik. "Raketni štit" bi trebao biti proturaketni sustav kojim bi se, kako to tvrde američki izvori, štitila Europa od mogućih napada s područja Irana i Bliskog istoka.

"Međutim, još je prerano za moj konačan sud. Uvijek je korisno kad dva predsjednika konstruktivno razgovaraju o ovoj temi", dodao je on.

U međuvremenu su azerbejdžanske vlasti rekle kako su spremne na razgovore o tome da se u vojnoj bazi, koja je sada iznajmljena Rusiji, smjesti radar iz sustava "raketnog štita",

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene