Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok - mjesec dana

Putin traži analizu stanja nuklearnih centrala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin naredio je da se napravi studija o nuklearnom sektoru u Rusiji nakon potresa u Japanu koji je izazvao nekoliko eksplozija u nuklearnoj centrali.

Premijer je zatražio od nadležnih ministarstava da 'analiziraju aktualno stanje nuklearnih centrala i perspektive u budućnosti', na vladinu sastanku o energetskoj sigurnosti.  'Zahtijevam da za mjesec dana podnesete rezultate ruskoj vladi', nastavio je on.

Nuklearna kriza pogoršana je u utorak u Japanu nakon nove eksplozije i požara u centrali Fukushima 1, gdje se nižu nesreće nakon razornog potresa u petak. Ruski premijer istaknuo je da Rusija nema nuklearnih centrala u seizmičkim zonama niti ima namjeru ondje ih podizati. ž

Pročitajte i ovo Predsjednica u New Yorku (Foto: Dnevnik.hr) Radni posjet SAD-u Predsjednica se susrela s Lavrovim u New Yorku, no konkretna datuma Putinova dolaska u Hrvatsku još nema Vojne vježbe ruske vojske (Foto: AFP) Istok-2018 Japan zabrinut: Rusi su vojno sve prisutniji, mornaričko pješaštvo simuliralo zauzimanje obale

>> Amerikanci strahuju od radioaktivnog oblaka iz Japana

Rusija, jedan od najvažnijih proizvođača atomske energije u svijetu, gradi nekoliko nuklearnih centrala u inozemstvu. Godine 2010. deset ruskih nuklearnih centrala koristilo je 32 nuklearna reaktora snage 24.242 megavata koji su proizveli 169,4 milijardi kilovata. (HIna)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene