Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Putin je nakon poteza neočekivanog poteza SAD-a poručio da Rusija neće nikoga protjerati.


Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je kako Rusija nikoga neće protjerati nakon što je Barack Obama izdao naredbu o protjerivanju ruskih diplomata zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore u studenom.

Vezani članci Aleksej Navaljni Navaljni objavio fotografiju iz bolnice: "Još uvijek ne mogu gotovo ništa, ali..." Slika nije dostupna RUSIJA PORUČILA SAD-U 'Pričate horor priče'

"Kad je riječ o daljnjim koracima u odnosima SAD-a i Rusije, razmotrit ćemo odluke Donalda Trumpa", kazao je Putin.

Poručio je kako je Obamin potez očito bio provokacija, ali Rusija neće zagristi mamac.

"Imamo pravo na osvetu, ali nećemo se spuštati na ovu razinu kuhinjske diplomacije", rekao je Putin.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ranije je poručio kako je Putinu predložio protjerivanje 35 američkih diplomata iz Rusije.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev na Twitteru je napisao kako je "žalosno da Obamina administracija svoj mandat završava anti-ruskom agonijom".

"Tužno je što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da se obnovi suradnja, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P.", napisao je Medved.

Kazao je kako optužbe da se Rusija umiješala u američke izbore, neutemeljene.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova kazalo je u petak da se očekuje da će se ukupno 96 Rusa, protjerani diplomati i njihove obitelji, vratiti u zemlju, objavila je agencija TASS.

Trump, koji preuzima dužnost 20. siječnja, zauzima se za poboljšanje odnosa s Rusijom. Nije poznato hoće li on ove mjere poništiti.

U petak je objavljeno da Trump zasad nema planova razgovarati s ruskim predsjednikom oko protjerivanja diplomata.

"Zasad nije ništa na dnevnom redu. Sada je prioritet da izabrani predsjednik sljedeći tjedan dobije informacije od obavještajne zajednice", rekao je glasnogovornik Sean Spicer.

Trump bi se idućeg tjedna trebao sastati s čelnicima američkih tajnih službi. Očekuje da će ga vodeći ljudi obavještajne zajednice izvijestiti o svim činjenicama. (Hina)