Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na bolje odnose

Putin Poljacima: Okrenimo stranicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Vladimir Putin pozvao je u članku objavljenom u ponedjeljak, na "okretanje stranice" Drugog svjetskog rata radi unapređivanja odnosa Varšave i Moskve dok razmimoilaženja o tom razdoblju truju odnose između dviju zemalja.

'Naša zadaća prema mrtvima i povijesti jest učiniti sve kako bi se rusko-poljski odnosi riješili tereta nepovjerenja i pristranosti koja nam je ostavljena u naslijeđe. Okrenimo stranicu i počnimo s novom', piše Putin u članku koji je izdala njegova novinska služba a bit će objavljen u poljskom dnevniku Gazeta Wyborcza.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Ruski premijer vraća se na neke od najkontroverznijih događaja iz Drugog svjetskog rata, posebice na potpisivanje njemačko-sovjetskog pakta o neagresiji koji je doveo do podjele Poljske između SSSR-a i Njemačke. Putin kojeg se očekuje u utorak u Poljskoj radi sudjelovanja na 70. obljetnici invazije Hitlerovih postrojbi na Poljsku, ističe da se pakt Berlina i Moskve 'može bez imalo sumnje i s razlogom osuditi'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene