Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Raste broj žrtava masovne pucnjave u Teksasu. Prema posljednjim podacima sedam osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač.


Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi bio bijeli muškarac star oko 30 godina. Nakon početnih izvještaja kako se radi o više napadača, policija vjeruje da je postojao samo jedan strijelac.

Vezani članci U napadu u Teksasu ubijeno više desetaka ljudi (Foto: AFP) - 2 Napadač iz El Pasa na Twitteru hvalio Donalda Trumpa: Prije krvavog pohoda objavio manifest pun mržnje i rasizma Pucnjava u trgovačkom centru u El Pasu (Foto: AFP) Masakr u Teksasu: Otkriveno ime napadača koji je iz kalašnjikova u trgovačkom centru ubio najmanje 20 osoba

 

Sve je počelo kada je prometni policajac zaustavio osumnjičenog, no ovaj ga je ubio i potom ukrao kamion američke poštanske službe i nastavio nasumično pucati u ljude. Policija ga je uspjela okružiti na parkiralištu kazališta Cinergy i po svemu sudeći u izmjeni vatre ubiti. Policija za sada odbija objaviti njegov identitet ili opisati kako je umro.

"Nadamo se kako se radi o samo jednom napadaču," kazao je gradonačelnik Midlanda Jerry Morales dodavši kako ne zna ništa o osumnjičenom niti koji je njegov motiv.

Šef policijske uprave u Odessi, Michael Gerke, također je kazao kako motiv nije poznat. U pucnjavi je poginulo pet osoba, a 21 osoba je ranjena. Upucana su i tri policajaca, jedan iz Odesse, jedan iz Midlanda i službenik državne policije.

 

Prethodno je policija Odesse objavila kako je moguće da je riječ o dva napadača od kojih je jedan oteo poštanski kombi. Policija okruga Midland na Facebooku je pak upozoravala građane da ne napuštaju domove. 

Druga masovna pucnjava

Ovo je druga masovna pucnjava u Teksasu ovoga mjeseca. Prije samo četiri tjedna, naoružani čovjek ubio je 22 osobe u masovnoj pucnjavi u El Pasu, smještenom oko 285 milja zapadno od Odesse.

Demokratski predsjednički kandidati porijeklom iz Teksasa Beto O'Rourke reagirao je u subotu na vijest o novoj masovnoj pucnjavi izjavivši: "Moramo okončati ovu epidemiju."

Oglasio se i teksaški guverner Greg Abbott. "Užasnut sam ovim besmislenim i kukavičkim napadom. Nudimo nepokolebljivu podršku žrtvama, njihovim obiteljima i svim ljudima Midlanda i Odesse. Država Teksas i Ministarstvo javne sigurnosti usko surađuje s lokalnom policijom oko pružanja pomoći," kazao je Abbott.