Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ptičja gripa širi se Azijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ptičja gripa ponovno se širi Azijom', izvijestile su svjetske agencije navodeći kako su se novi slučajevi pojavili u Vijetnamu, Indoneziji i na Tajlandu.

Bolest je zabilježena u još jednoj južnoj vijetnamskoj provinciji, četvrtoj u posljednjih 10 dana, i ozbiljno prijeti delti Mekonga u kojoj se uzgaja riža. Virus H5N1 uzročnik je uginuća pataka u Soc Trangu, samo dan nakon što je ptičja gripa zabilježena u susjednoj provinciji Tra Vinh.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobila tešku upalu pluća Prva ljudska žrtva od ovog soja ptičje gripe, WHO objavio detalje Slika nije dostupna Ptičja gripa ponovno prijeti

U Indoneziji je jedna od dvije bolnice specijalizirane za liječenje ptičje gripe preplavljena pacijentima, priopćili su liječnici i upozorili kako bolnica Persahabatan nije više u mogućnosti primati nove slučajeve.

Ove je godine od ptičje gripe u Indoneziji umrlo četvero ljudi, čime se broj umrlih od te bolesti popeo na 61. Indonezija prednjači u fatalnim ishodima zaraze virusom ptičje gripe.

Tajland u ponedjeljak, prvi put nakon šest mjeseci, bilježi pojavu smrtonosnog virusa H5N1, priopćilo je tamošnje ministarstvo poljoprivrede.

'Laboratorijski nalazi pokazali su da su neke patke u provinciji
Phitsanulok inficirane virusom H5N1', priopćio je isti izvor. Zbog toga je u tom području ubijeno 1.900 pataka.

Posljednji je put virus H5N1 kod peradi u Tajlandu zabilježen krajem srpnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene