Obavijesti Video Pretražite Navigacija
91 umrla osoba

Prvi slučaj virusa H1N1 u Češkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da se soj virusa gripe H1N1 proširio na Tajvan, Kuvajt, Island, Švicarsku i Honduras, ali da je i dalje mali broj umrlih izvan Meksika, a istodobno je češko ministarstvo zdravstva izvijestilo o prvom slučaju novog virusa gripe u Češkoj, kod muškarca koji se nedavno vratio iz Sjedinjenih Država.

'Nažalost, ovih smo dana dijagnosticirali prvi slučaj nove gripe kod odraslog muškarca koji se vratio s puta u New York', rekao je dužnosnik u češkom ministarstvu zdravstva Michael Vit. U najnovijem izvješću, koje vremenski zaostaje za nacionalnim izvješćima, ali se smatra pouzdanijim, UN-ova agencija kaže da su njezini laboratoriji potvrdili da je 12.515 osoba zaraženo novim sojem virusa, a 91 je umrla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigle nove doze cjepiva U Hrvatskoj od H1N1 dosad umrlo 19 osoba Slika nije dostupna 10.000 preboljelo 'ubojiti virus' Umro pacijent u Sisku: Šesta žrtva svinjske gripe?

Meksiko je i dalje epicentar epidemije ove bolesti od koje su oboljele 4.174 osobe, a 80 je umrlo. Preostali smrtni slučajevi zabilježeni su u SAD-u (9), Kostarici i Kanadi (po jedan). WHO kaže da je virus koji se prenosi zrakom otkriven u 46 zemalja na svijetu, na svim kontinentima osim u Africi koja još nije prijavila nijedan slučaj bolesti. Područja izvan Sjeverne Amerike na kojima se virus najviše proširio zasad su Japan, Velika Britanija i Španjolska. Jedan je slučaj zabilježen na Tajvanu koji nije član WHO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene