Obavijesti Video Pretražite Navigacija
70 godina od Dana D

Ministarstvo obrane objavilo RIJETKE FOTOGRAFIJE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snimljene fotografije pružale su vitalne informacije o tome kako je napredovala planirana operacija.

U sklopu priprema za obilježavanje 70. obljetnice Dana D, britansko ministarstvo obrane objavilo je seriju rijetkih fotografija koje prikazuju kaos koji se događao u Normandiji, piše Independent.  Serije fotografija snimane su iz zrakoplova koji su letjeli na samo 300 metara visine i pružale vitalne informacije o tome kako je napredovala planirana operacija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Boeingova avion kojemu su otpala vrata Drama u zraku Boeing u sve većim problemima: Avionu s više od stotinu putnika tijekom leta otpao dio krila Ilustracija Suspendirani su Piloti zaspali na letu na kojem je bilo 153 ljudi, uslijedio je potpuni kaos: Opravdanje koje su dali je navjerojatno

Glina: Nećete vjerovati što je sve skrivao bunker iz 2. svjetskog rata!

U nastojanjima da oživi povijesne fotografije sedam desetljeća kasnije, Ministarstvo je poslalo dva zrakoplova kraljevskih zračnih snaga da naprave rekonstrukciju izvidničke misije. Dva zrakoplova koristila su današnju tehnologiju za reprodukciju slika.

6. lipnja 1944. godine pilot Andrew Geddes donio je prve slike iskrcavanja u Normandiju. U zraku su bili i zrakoplovni poručnici Weighill i Shutea. 70 godina kasnije nad područjem je letio Jez Holmes. 'Danas se tehnologija koju koristimo promijenila i omogućuje nam da iste misije obavljamo dalje, brže i preciznije', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene