Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlu ne trebalo

Glina: Nećete vjerovati što je sve skrivao bunker iz 2. svjetskog rata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatno su sve to ostavili hrvatski branitelji nakon povlačenja 1991. godine....

Na polju u Novom Selu Glinskom kod Gline policija je u napuštenom vojnom bunkeru iz Drugog svjetskog rata pronašla veliku količinu eksploziva, mina, bombi, oružja i streljiva.

Pročitajte i ovo Bunker u podrumu Iznenadila se Jezivo otkriće u podrumu bakine kuće: "Pogledajte što sam pronašla iza tajnih vrata" Slika nije dostupna Istraga u tijeku Strava kraj Rijeke: U bunkeru pronađeno nagorjelo tijelo muškarca

U betonskom bunkeru je pronađen 61 kilogram TNT-a, 29 kilograma plastičnog eksploziva, tri elektronske detonatorske kapisle, 48 ručnih bacača raketa, trenutna magnetna mina, pet ručnih bombi, pet tijela mine, tri mine rasprskavajućeg djelovanja, tri automatske puške, puškostrojnica, šest minobacača, pet lansera za rakete i 35.220 komada raznog streljiva, izvijestila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Eksploziv i oružje preuzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite sisačko-moslavačke PU.

Prva prvim pokazateljima, vjerojatno se radi o oružju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, koji su ga prilikom povlačenja 1991. godine s okupiranog područja sakrili i zatrpali u bunkeru, doznaje se od policije.


Sisak: Policija zaustavila automobil u kojem su bili 2 muškarca, žena ali i još nešto...

Inače, Novo Selo Glinsko početkom listopada 1991. godine okupirali su srpske paravojne postrojbe, a hrvatsko stanovništvo koje do tada nije napustilo selo je ubijeno, dok su njihove kuće spaljene. U pokolju je ubijeno 33-oje Hrvata, većinom civila, među kojima i 15-godišnja djevojčica, te hrvatskih branitelja. Nakon okupacije srpski su agresori etnički očistili to područje od hrvatskog stanovništva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene