Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Propali pregovori Hamasa i Fataha o pomirbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pregovori Hamasa i Fataha o pomirbi, u kojima posreduje Jemen, propali su i pregovarači Fataha vraćaju se na Zapadnu obalu bez dogovora, izjavili su savjetnici palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.

Izgleda da je glavna prijeporna točka bio zahtjev Fataha, uključen u jemenski prijedlog, da se Hamas odrekne kontrole nad pojasom Gaze, teritorija koji je zauzeo u lipnju.

Pročitajte i ovo Prva ostavka Šef vojne obavještajne agencije Prvi izraelski dužnosnik dao ostavku: Preuzeo odgovornost za pokolj 7. listopada Vojna parada vođa Hamasa Marwan Issa Ubijen jedan od najtraženijih vođa Hamasa: "Skrivaju se duboko u podzemnim tunelima, ali ruka pravde stići će i njih"

'Pregovori su propali jer je Hamas odbio prihvatiti jemensku inicijativu u tom obliku', rekao je Abbasov savjetnik Yasser Abed Rabbo.

'Naše izaslanstvo vratit će se sutra kući, ali je spremno otputovati u Jemen jednom kada Hamas prihvati tu inicijativu kakva jest', kazao je.

Jemenski prijedlog poziva da se stanje u pojasu Gaze vrati na ono kakvo je bilo prije nego što je Hamas preuzeo kontrolu te da se održe palestinski izbori, što su uvjeti koje podržava Abbas, a ne prihvaća Hamas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene