Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pregovori Hamasa i Fataha o pomirbi, u kojima posreduje Jemen, propali su i pregovarači Fataha vraćaju se na Zapadnu obalu bez dogovora, izjavili su savjetnici palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa.


Izgleda da je glavna prijeporna točka bio zahtjev Fataha, uključen u jemenski prijedlog, da se Hamas odrekne kontrole nad pojasom Gaze, teritorija koji je zauzeo u lipnju.

Vezani članci Hamas pogodio Izrael Rakete padaju na Tel Aviv od ranog jutra, Izrael obećao nove napade. Biden: "Mislim da će ovo brzo završiti, Izrael se ima pravo braniti" Novo raketiranje Izraela - 4 VIDEO Hamas zasuo Tel Aviv raketama - osvetili se zbog rušenja stambene zgrade u Gazi, ima i poginulih: "Suočit će se s ogromnim udarom." Netanyahu bijesan: "Hamas će platiti visoku cijenu!"

'Pregovori su propali jer je Hamas odbio prihvatiti jemensku inicijativu u tom obliku', rekao je Abbasov savjetnik Yasser Abed Rabbo.

'Naše izaslanstvo vratit će se sutra kući, ali je spremno otputovati u Jemen jednom kada Hamas prihvati tu inicijativu kakva jest', kazao je.

Jemenski prijedlog poziva da se stanje u pojasu Gaze vrati na ono kakvo je bilo prije nego što je Hamas preuzeo kontrolu te da se održe palestinski izbori, što su uvjeti koje podržava Abbas, a ne prihvaća Hamas.