Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska je policija u dobro čuvanom i opremljenom podrumu privatne zgrade u sjeverozapadnom gradu Santiagu de Composteli pronašla nekoliko stotina muzejskih primjeraka.


Među pronađenima su i predmeti od zlata za kojima se traga već neko vrijeme, a stari su oko 4.000 godina i datiraju iz razdoblja prije Inka.

Vezani članci Potres magnitude 6 pogodio Peru Potres magnitude 6 pogodio Peru: "Bio je vrlo jak udar, proteslo je cijelu kuću, morali smo izaći" PR Saznajte kako možete trgovati cijenom zlata preko interneta i kakav je odnos zlata i bitcoina

Policija je dobila dojavu od kolega iz Perua te je nastavila potragu za neprocjenjivim vrijednostima u Španjolskoj.

Peruanske vlasti nedavno su upozorile španjolske, dojavivši kako sumnjaju da je riječ o predmetima koji su nestali još 1997. godine s izložbe eksponata. Izloženi su bili predmeti iz razdoblja prije Inka. 

Iz ministarstva unutarnjih poslova kažu kako sumnja da su eksponati nakon krađe ilegalno uneseni u Španjolsku. 

Peruanska policija i organizatori izložbe sumnjali su na jednog državljanina Kostarike, no izgubio mu se trag, Nakon nekog vremena njihova je potraga prekinuta.

Najvredniji eksponati s izložbe odmah su predani dužnosnicima peruanskog veleposlanstva u Španjolskoj, izvijestio je glasnogovornik veleposlanstva Augusto Cabrera.