Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Pronađeno 'zakopano blago' iz vremena prije Inka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je policija u dobro čuvanom i opremljenom podrumu privatne zgrade u sjeverozapadnom gradu Santiagu de Composteli pronašla nekoliko stotina muzejskih primjeraka.

Među pronađenima su i predmeti od zlata za kojima se traga već neko vrijeme, a stari su oko 4.000 godina i datiraju iz razdoblja prije Inka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostala samo spaljena zemlja ZLATNA GROZNICA Policija uništila cijeli grad: 'Tretiraju nas kao životinje. Kuda ćemo sada?' Slika nije dostupna Staro više od 1.000 godina FOTO Stručnjake začudila razina očuvanosti vrijednog otkrića

Policija je dobila dojavu od kolega iz Perua te je nastavila potragu za neprocjenjivim vrijednostima u Španjolskoj.

Peruanske vlasti nedavno su upozorile španjolske, dojavivši kako sumnjaju da je riječ o predmetima koji su nestali još 1997. godine s izložbe eksponata. Izloženi su bili predmeti iz razdoblja prije Inka. 

Iz ministarstva unutarnjih poslova kažu kako sumnja da su eksponati nakon krađe ilegalno uneseni u Španjolsku. 

Peruanska policija i organizatori izložbe sumnjali su na jednog državljanina Kostarike, no izgubio mu se trag, Nakon nekog vremena njihova je potraga prekinuta.

Najvredniji eksponati s izložbe odmah su predani dužnosnicima peruanskog veleposlanstva u Španjolskoj, izvijestio je glasnogovornik veleposlanstva Augusto Cabrera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene