Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jest Boeing 777, ali nije let MH370

NADE SU UTIHNULE 'Pronađena vrata nisu pripadala nestalom zrakoplovu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekuje se i analiza pronađene putne torbe, koja se nalazi u francuskom Istraživačkom institutu Nacionalne žandarmerije u Pointoiseu.

Malezija je potvrdila da su ostaci zrakoplova pronađeni na obali otoka Reunion u Indijskom oceanu identificirani kao dijelovi Boeinga 777, no USA Today javlja kako su tamošnje vlasti utvrdile da se ne radi o dijelu zrakoplova na spornom letu MH 370, već o 'ljestvama koje nemaju veze s tim zrakoplovom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malezijski premijer uvjerava Let MH370: 'Nema odmora dok se misterij ne razriješi' Slika nije dostupna Napali vladu Malezije Rodbina nestalih u zrakoplovu: Dajte nam ubojicu

"Znamo da su zakrilca službeno identificirana kao dio zrakoplova Boeing 777", rekao je u ranijem priopćenju ministar prometa Liow Tiong Lai.

Otkriće ostataka dalo je nadu da bi se uskoro moglo potvrditi da se Boeing 777 na letu MH370 srušio u more nakon skretanja s rute iz Kuala Lumpura za Peking. Nesreća se dogodila u ožujku prošle godine, a u njoj je nestalo 239 putnika i članova posade. Tada je počela i agonija članova obitelji, ali i istražitelja koji nikako nisu mogli pronaći pouzdane tragove.

NAPOKON RIJEŠEN MISTERIJ NESTALOG ZRAKOPLOVA? 'Ovo bi mogao biti prvi potvrđeni trag'

Danas je pronađen i predmet koji bi mogao predstavljati vrata zrakoplova, no do sada nije bilo jasno je li on pripadao nestalom Boeingu 777 Malaysia Airlinesa ili čak je li riječ o dijelu putničkog zrakoplova. Dvometarska zakrilca koja su ranije ovaj tjedan nađena na otoku La Reunion analizirana su u vojnoj bazi kod Toulousa specijaliziranoj za analizu olupina nakon nesreća.

Očekuje se i analiza pronađene putne torbe, koja se nalazi u francuskom Istraživačkom institutu Nacionalne žandarmerije u Pointoiseu.  Stručnjaci pokušavaju utvrditi ima li na prtljazi tragova DNK, kako bi ih usporedili s uzorcima prikupljenima od obitelji nestalih putnika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene