Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravični detalji

PROFIL DJEČAKA UBOJICE Izvješće otkriva što je radio Lanza prije pokolja u školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno tužiteljstvo u Newtownu objavilo je izvješće o jednom od najgorih masakra u povijesti SAD-a. No i dalje se ne zna odgovor na pitanje - zašto?

Izvješće na 48 stranica koje je objavilo državno tužiteljstvo sadrži profil ubojice Adama Lanze koji je odgovoran za pokolj 26 ljudi, uključujući 20 djece u školi Sandy Hook u Newtonu. No, izvješće ne otkriva motiv takvog strašnog zločina, piše New York Times.

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..." Svijeće i cvijeće za poginule u pucanjavi u školi Poznat motiv Otkriveno zašto je 12-godišnjak u Finskoj pucao na djecu iz razreda

Istražitelji su otkrili su kako je ubojica Adam Lanza posljednjih mjesec dana svog života proveo gotovo u potpunosti u svojoj sobi, čiji prozori su bili prekriveni crnim vrećama. Većinu vremena je provodio igrajući nasilne video igre, a nije želio ni komunicirati sa svojom majkom s kojom je živio. Slao joj je samo mailove.

>>POD VELOM TAJNE: Ruši se 'škola pokolja',

Nije želio jesti ako je hrana na tanjuru bila raspoređena onako kako on nije htio. Mrzio je rođendane, a majci je zabranio da u domu imaju božićno drvce, te joj je naredio da se riješi mačke koju nije volio.

Iz kuće je izlazio samo kada je odlazio u streljanu vježbati pucanje. Majka mu je željela kupiti pištolj kao božićni poklon. Prije nego što ju je ubio, majka mu je skuhala najdraži obrok. Zatim se uputio u školu Sandy Hook u kojoj je počinio pokolj.

Istražitelji su u njihovoj kući pronašli digitalne dokaze, no nisu uspjeli puno izvući s hard diska koji je uništio. Uspjeli su pronaći dva videa. Prvi prikazuje njegovo samoubojstvo, a drugi ubojstvo djeteta u školi. Uz videa pronašli su i fotografije koje prikazuju Lanzu s prislonjenim pištoljem na glavu.

Majka jedne od ubijenih žrtava, Michele Gay, pročitala je izvješće. 'Najveći problem je što je Lanza bio izoliran od svih, osim od svoje majke. No, njegova majka nije imala sposobnost pomoći mu ili razumijeti ga', rekla je Gay. Nerazumljivo joj je zašto bi majka sinu kupila pištolj za Božić.

Prema izvješću, zaključeno je kako je Lanza vrlo pažljivo planirao zločin, te je točno znao što želi napraviti. U manje od 10 minuta ispalio je 154 metka ubivši 26 ljudi, a zatim je i sebi oduzeo život.

Škola Sandy Hook u kojoj se dogodio pokolj prije same obljetnice masakra u tajnosti je srušena. Projekt rušenja škole držao se u tajnosti kako u ovaj gradić ne bi nahrupili 'lovci na suvenire', kazali su u gradskom službama. Čak su i radnici morali potpisati ugovore sukladno kojima nikome ne smiju govoriti o ovom projektu. Na mjestu stare škole graditi će se nova škola koja bi trebala biti otvorena u prosincu 2016. godine

Unatoč završetku istrage i konačnom izvješću i dalje nema odgovora na pitanje - zašto?

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene